A Balaton Boat Show színes szakmai programmal, látványos hajózási bemutatóval, és a kiállító partnerek programjaival, játékaival várja Önt!

VOLVO Kávészünet

Hajós beszélgetések a Balaton Boat Show bárteraszán

A két éve teremtett hagyományokat követve, a Volvo Autó Hungária és a Vitorlázás Magazin támogatásával folytatódik a Volvo Kávészünet, melynek keretében hajózásról, vitorlázásról lesz szó, könnyed délutáni beszélgetések formájában, laikus fülek számára is érthetően és élvezhetően. A kiállítás idején három Kávészünetet szervezünk, mely beszélgetésekre a témában jártas szakértőket, vitorlázókat, sportolókat hívunk meg, a beszélgetések moderátora a Vitorlázás Magazin főszerkesztője, Lénárt Attila.

A pénteki napon a Magyar Vitorlás Szövetség értékelte a szezont, beleértve a 49. Erste World Kékszalag Nagydíjat, a kiállítás ideje alatt zajló Finn Gold Cup-ot, a J/24 Európa-bajnokságot. Beszélgetőpartnereink között volt többek közt a 13-szoros Kékszalag győztes Litkey Farkas is!

A szombati nap a klasszikus hajóké volt. Ezeket a legendás vitorlásokat mutattuk be közelebbről, annak apropóján, hogy a kiállításon ünnepeltük a Lady 90. születésnapját – e hajók felújítója, Pálinkás Csaba Picula is beszélgetőpartnereink között volt. Valamint Dr. Kollár Lajos, a Tabu kormányosa és a jövőre 20 éves Tabu Kupa, az első klasszikus hajóknak rendezett vitorlásverseny megálmodója is.

Egyre több elektromos hajót üdvözölhetünk a tavunkon, ami egy alternatívát nyújthat a szabadidős vitorlázás helyett. E téma pro és kontráiról beszélgettünk a vasárnapi Volvo Kávészünet keretében a Balaton Boat Show-n résztvevő több elektromos és vitorláshajó forgalmazó cégek képviselőivel.